Corona

Beste ouders, 

Vanaf morgen geven wij weer chiro, hoera! Natuurlijk zullen er enkele dingen anders zijn. 
Eerst en vooral willen wij jullie vragen om een mondmasker te dragen wanneer u uw kind(eren) komt afzetten en ophalen. Dat is het veiligste voor iedereen!

Ook zullen we zoals eerder aangekondigd met andere aankomst uren werken om de grote toestroom van leden te vermijden. Boven aan de berg van onze Chiro zullen twee vakken gemaakt zijn, een links en een rechts. In die vakken zullen de namen van de groepen staan die langs die kant aankomen of vertrekken. Het is dus ook de bedoeling als ouder, om wanneer u uw kind komt ophalen, te wachten in het vak waar de groep van uw kind in geschreven staat. Als u meerdere kinderen heeft om op te halen of af te zetten, kiest u gewoon één van de verschillende groepen waar uw kinderen bijzitten. 

- De keti's komen langs het LINKER vak naar de chiro tussen 13:45 en 13:55 
- De aspiranten komen langs het RECHTER vak naar de chiro tussen 13:45 en 13:55
- De tito's komen langs het LINKER vak naar de chiro tussen 13:55 en 14:05
- De rakwi's komen langs het RECHTER vak naar de chiro tussen 13:55 en 14:05
- De reuzen komen langs het LINKER vak naar de chiro tussen 14:05 en 14:15
- De kabouters komen langs het RECHTER vak naar de chiro tussen 14:05 en 14:15

Wij vragen u dan ook om deze uren echt te respecteren. Zoals eerder al vermeld, wanneer u kinderen komt afzetten uit verschillende groepen, kiest u één vak en mogen die leden tegelijk toekomen. Ze zullen dan door de leiding die beneden staat opgevangen worden in de juiste bubbel. 

Daarnaast zal ons fietsenrek opgedeeld worden per groep. Zo heeft elke afdeling zijn eigen plekje waar ze hun fiets kwijt kunnen. 
De kinderen zullen voornamelijk buiten spelen of in hun eigen lokaal. Elk lokaal heeft een aparte buitendeur, zo kruist niemand elkaar in de grote zaal. De wc's worden elke keer na gebruik ontsmet en overal zal handgel aanwezig zijn!

De Chirozondag stopt wel voor alle jongere groepen nog steeds om 18u. De kabouters worden opnieuw opgepikt in het RECHTER vak, de reuzen in het LINKER vak. De rakwi's zullen met hun leiding de straat over steken en wachten in het Sint Pietersstraatje op het grasveld recht tegenover het kerkhof. We vragen dan ook om niet te lang te blijven staan, maar meteen naar huis te vertrekken wanneer uw kind er is! De tito's, keti's en aspi's worden door de leiding ook op hetzelfde uur naar huis gestuurd, om 19u. Daar zal de leiding zelf inschatten wanneer ze kunnen vertrekken en het dus niet te druk is. 

Hoewel broers en zussen thuis een bubbel vormen, mogen we op de Chiro strikt gezien niet mengen als zij in twee verschillende afdelingsgroepen zitten. Zorg dus zeker dat elk kind zijn eigen vieruurtje en centje bijheeft! Wanneer u nog iets uit de kleerkast wil kopen, vragen wij om zeker gepast geld mee te nemen of te betalen via overschrijving ter plekke. De kleerkast zal ook enkel na de chirozondag open zijn. Natuurlijk geldt ook nog steeds de regel dat wanneer leden ziek zijn of symptomen vertonen ze helaas moeten thuisblijven.

We weten dat dit een hele boterham is, maar zijn er zeker van dat we ook deze manier van Chiro geven kunnen doen werken! Wij hebben er in ieder geval weer heel veel zin in!

Moesten er nog vragen zijn, aarzel dan zeker niet om ze te stellen!

Tot zondag! 
Groetjes, 

De leiding