Info

In welke afdeling kom je terecht?

Chiro Tijl Zemst is een chiro voor zowel jongens als meisjes, maar de groepen zijn wel niet gemengd.
1e en 2e leerjaar: Kabouterjongens of Kaboutermeisjes
3e en 4e leerjaar: Reuzenjongens of Reuzenmeisjes
5e en 6e leerjaar: Rakkers (jongens) of Kwiks (meisjes)
1e en 2e middelbaar: Toppers (jongens) of Tippers (meisjes)
3e en 4e middelbaar: Kerels (jongens) of Tip-10’s (meisjes)
5e en 6e middelbaar: Aspijongens of Aspimeisjes

Wat kost de Chiro en hoe kan ik mij inschrijven?

Voor een jaar spelplezier in de Chiro, betaal je € 35. Hiermee wordt uw kind ook meteen verzekerd en ontvangt u om de twee maanden ons Chirokrantje. Nadat uw kind een aantal keer naar de Chiro is gekomen, zal zijn/haar leiding eens thuis langskomen om het lidgeld te innen, onze werking toe te lichten en al uw vragen te beantwoorden.

Gelieve de som van €35 over te schrijven op rekeningnummer BE51 7440 1534 2662 met als mededeling INSCHRIJVING + VOORNAAM + NAAM + AFDELING Bijvoorbeeld: INSCHRIJVING WARD DRIES KABOUTERJONGENS. Zo wordt de inschrijving van uw king voltooid.

 

Waar zijn de lokalen van Chiro Tijl Zemst gelegen?

De Hemen, want zo heten onze lokalen: Stationslaan 61, 1980 Zemst

Heeft Chiro Tijl Zemst een uniform?

Qua kledij, hebben wij als Chiro natuurlijk een uniform. Maar de eerste zondagen mogen de leden gerust in gemakkelijke kleren komen die vuil mogen worden en dan kan je het uniform kopen, als ze 100% zeker zijn van hun keuze. Dat bestaat uit een rok/broek, T-shirt en een trui of hemd. De rok/broek moet je in winkels van De Banier kopen. De T-shirt en pull zijn echter gepersonaliseerd en kan je dus enkel bij ons in de Chiro kopen.

Moet je iets speciaals meenemen?

Rond 16u00, houden alle groepen traditiegewijs het “vieruurtje”. Neem dus iets kleins mee om te eten (koek, wafel, …) en je kan ter plaatse een drankje (cola, fanta, chocomelk) kopen (of neem gerust zelf iets mee). Een drankje kost 1 euro en kan je kopen door elke zondag 1 euro mee te nemen.

Wat is de Chiro en hoe lang duurt een Chirozondag?

Onze Chiro begint elke zondag om 14u15 met de opening, een samenkomst met heel de Chiro waarin we enkele liedjes zingen en een spelletje spelen. Daarna gaan alle groepen hun eigen weg en speelt iedereen met zijn groep en leiding de hele zondag de leukste spelletjes of wordt er iets in elkaar geknutseld. De jongsten tot en met Rakkers/Kwiks eindigen om 18u00, vanaf Toppers/Tippers en ouder eindigt de zondag om 19u00.

Kan je onze lokalen huren?

Neen, onze lokalen worden niet verhuurd. Nog veel succes bij het verder zoeken van een locatie!